May 2, 2021

Auspuh / Exhaust



 

Evo jedne  brzinske tehnike farbanja auspuha na avionima .Obzirom da sam hteo izgled ne baš preterano zarđalih izduva na skoro pa novom avionu stara tehnika sa prve slike mešanjem boje i pigmenta je otpala...



na postojeće stanje sam se nadovezao utrljavanjem čeličnog/ gun metal praha  uz pomoć ove "četkiice" sa gumenim vrhom, idealna je za ovakve zadatke. Povrsina bi trebalo da bude mat. Poliranje vatom ili pamučnom krpicom uglačava površinu i skida višak metalnog pigmenta.




Sada sledi praktično najvažniji korak, za to je potrebna tuš boja . Tuš je odabran zbog njegove polu-transparentnosi i mogučnosti da se sa nekoliko slojeva postigne tamnija nijansa ali i dobije efekat " dubine ".

Koristio sam razređeni oker , braon ili tamno braon nijansu u jednom , 2 ili 3 sloja u zavisnosti od efekta koji vam je cilj. Potrebno je napraviti pauzu izmeću svakog sloja od bar 5 minuta. Ovo je klasična filter tehnika i verovatno je moguće postići zadovoljavajući efekat i sa razređenim akrilima umesto tuša .




Krajnji rezultat nakon što su zazori i otvori auspuha su dobili crni wash 





No comments:

Post a Comment